/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Zelenski la întrevederea cu Maia Sandu: „Avem o dorință comună! Să nu avem trupe rusești pe teritoriul nostru”

11 iulie 2019, ora 22:40

Ucraina și R. Moldova au o dorință comună: pe teritoriul lor să nu fie trupe rusești. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski în cadrul întrevederii de astăzi cu Maia Sandu.

Șeful statului vecin a mai spus că nu va admite ca cineva să impună planuri de federalizare, atât Ucrainei, cât și R. Moldova.

„Ucraina va oferi în continuare toată susținerea pentru integritatea teritorială a R. Moldova și va participa activ la procesul de negocieri privind problema transnistreană. Noi nu vom permite să ne fie impuse careva planuri ale așa-zisei federalizări.

În ce privește protecția suveranității statelor noastre și securitatea în regiune – pozițiile noastre au fost identice”, a declarat Zelenski la conferința de presă susținută alături de Maia Sandu, notează Unian.ua.

Amintim că anul trecut Vladimir Putin a declarat că federalizarea Ucrainei și refuzul acesteia de a se alinia blocului NATO ar fi putut să rezolve „problema ucraineană”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram