image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția postului public de televiziune la criticile și solicitările demisiei directorului Moldova 1

Conducerea postului public Moldova 1 a emis o declarație în care se plânge că a devenit „ținta unei campanii de defăimare care are drept scop denigrarea imaginii televiziunii”.

Reacția vine după audierile de astăzi din Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, în urma cărora directorului Moldova 1, Ecaterina Stratan, i s-a cerut demisia.

Potrivit conducerii postului TV, membrii Comisiei „au jonglat cu învinuiri nefondate, bazate pe supoziții și pe interpretări arbitrare ale contentului asigurat de Moldova 1”.

„În cadrul ședinței au fost prezentate (...) opinii prin care se încearcă inocularea ideii false că Moldova 1 este o televiziune captivă, iar unii exponenți ai clasei politice nu au acces în studio. Totodată, suntem învinuiți pe nedrept că, în calitate de post public, nu am reflectat echidistant și imparțial evenimentele din 8 și 9 iunie curent. Considerăm că aceste declarații, dar și solicitarea de demisie a directorului Moldova 1, președintelui Companiei Teleradio-Moldova și președintelui CS sunt profund politizate, lipsite de obiectivitate și reprezintă per total o tentativă de ingerință în politica editorială a difuzorului public”, se spune în declarație.

Conducerea postului public de televiziune susține că „a reacționat prompt la evoluțiile din societate, informând operativ și nepărtinitor telespectatorii”, despre evenimentele din zilele în care a fost învestit noul Guvern.

Potrivit sursei, la Moldova 1, pe 8 iunie au fost difuzate 11 emisiuni informative în care au fost reflectate evenimentele zilei respective, dintre care 4 au fost ediții speciale și live-uri, procedura de învestire a Guvernului fiind transmisă în direct. Totodată, pe 9 iunie, au fost realizate 13 emisiuni informative cu relatarea evenimentelor zilei respective, dintre care 6 au fost ediții speciale și live-uri.

Citeşte mai mult despre

TRM

Noutăţile partenerilor

comentarii: