(video) Adio, VW Beetle! Astăzi i-a fost încetată producţia la uzina care l-a făcut din 1938

Astăzi, miercuri, 10 iulie 2019, la uzina VW din Puebla, Mexic, a fost încetată producţia legendarului model Beetle, numit pe piaţa locală Vocho. Ultimul exemplar îşi va petrece toată viaţa în calitate de exponat de muzeu.

Astfel s-a încheiat era unui automobil care a pus într-o oarecare măsură bazele industriei constructoare de maşini. Un urmaş nu se prevede, deocamdată.

Foto: autoblog.md

Timp de mai multe decenii, Beetle avea un motor instalat pe puntea din spate, asta până când nu a apărut noul Beetle în 1998, făcut pe baza platformei lui Volkswagen Golf. De la sfârșitul anilor 1990 motorul a fost mutat pe puntea din faţă. În 2012 a apărut noua, actuala generaţie, care a trecut deja pe platforma modelului Jetta.

În toamna anului 2018 concernul german a decis să oprească producția din cauza vânzărilor slabe. Împreună cu acest anunţ au şi fost lansate pentru piaţa nord americană modelele Volkswagen Beetle SE/SEL „Final Edition”, în caroserii coupe şi cabriolet (vezi cum arată în galeria foto), dar şi modelul Volkswagen Beetle „Final Edition” pentru piaţa mexicană, în doar 565 de exemplare. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub