(video) Maia Sandu: Demisia procurorului poate fi făcută prin decretul președintelui

Prim-ministra Maia Sandu a făcut declarații pentru presă după ședința de Guvern. Fiind întrebată „cum comentează decizia Parlamentului privind mandatul procurorului general”, șefa cebinetului de miniștri susține că acum deja totul depinde de președintele Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„După decizia de ieri a Parlamentului, din câte înțeleg eu, urmează să fie o decizie a președintelui pentru că el este cel care poate să demită prin decret procurorul general al Republicii Moldova.

Nu știu ce se va întâmpla, mâine, la ședința Consiului Superior al Procurorilor, o să vedem când și dacă se va semna decretul de demitere. Sunt lucruri care se vor decide în următoarele zile.

Cert este că trebuie să lansăm un concurs transparent pentru selectarea următorului procuror general. Toate lucrurile se opresc aici, noi vorbim despre scheme de corupție, noi descoperim tot mai multe cazuri de delapidări, dar nu există o instituție, există, dar doar pe hârtie, care să preia aceste cazuri, care să ceară sancțiunea, arestarea banilor. Nu ne putem permite acest lucru la nesfârșit, o Procuratură amorțită”, a conchis dânsa.


Pub