Germania. Tânărul de origine irakiană care a ucis cu bestialitate o minoră de 14 ani originară din Moldova, și-a aflat sentința

Un bărbat irakian a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de către un tribunal german pentru violul și uciderea unei adolescente de 14 ani, originare din Republica Moldova, anunță AFP.

Foto: Hasan Beatic/Boris Roessler/AFP

Învinuitul, un solicitant de azil de 22 de ani, căruia i s-a respins cererea, pe nume Ali Bashar, a fost condamnat pentru crimă și a primit pedeapsa maximă - închisoare pe viață de către instanța din Wiesbaden, orașul în care a avut loc crima în luna mai a anului trecut.

Judecătorul Juergen Bonk, a constatat că infracțiunea este de o cruzime excepțională, ceea ce înseamnă că lui Bashar nu i se va acorda dreptul de a solicita eliberare condiționată nici după 15 ani de ispășire a sentinței, așa cum se procedează de obicei în Germania.

Bashar a comis o „crimă cu sânge rece” și nu a arătat „nici remușcări, nici empatie”, a declarat președintele completului de judecători, adăugând că în timpul procesului, inculpatul „nu a exprimat niciun cuvânt sincer de regret”.

UNIMEDIA amintește că minora de 14 ani, originară din Republica Moldova, pe nume Susanna Maria Feldman, a fost violată, ucisă cu bestialitate și lăsată să zacă într-un șanț la periferia orașului Wiesbaden.

La mai bine de 2 săptămâni de căutări, după ce mama acesteia a bătut alarma, corpul neînsuflețit al fetei a fost descoperit de poliție la data de 7 iunie 2018, în apropierea căilor ferate, îngropată.

Cazul a zguduit Germania și a alimentat protestele de extremă dreaptă împotriva unui flux masiv de migranți, în special musulmani. Partidul alternativ pentru Germania (AfD) și alte grupuri de extremă dreaptă s-au sesizat în cazul omorului Susannei Maria Feldman, în vârstă de 14 ani, și au pornit o campanie amplă împotriva politicii de azil a cancelarului german Angela Merkel.


Pub