Procuratura Elveției: Nu există dosar penal pe numele Vlad Plahotniuc sau Vlad Ulinici

Reprezentanții Procuraturii Elveției afirmă că nu a fost dechis dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc sau numele Vlad Ulinici.

Foto: UNIMEDIA

Solicititată de UNIMEDIA, Procuratura elvețiană a răspuns: „Oficiul procurorului general al Elveției nu desfășoară nicio procedură penală împotriva persoanei pe care o menționați”.

În 2011, presa din România scris că Vlad Ulinici este al doilea nume al politicianului Vlad Plahotniuc. Potrivit Monitorului Oficial, la 7 august 2009, Plahotniuc ar fi solicitat autorităților românești să-i schimbe numele în Vladimir Ulinici, Ulinici fiind numele de fată al mamei sale.

Datele personale ale politicianului coincideau întocmai cu cele ale cetăţeanului român Ulinici, de la data şi locul naşterii până la numele copiilor săi.

Office of the Attorney General of Switzerland / Sursa:Office of the Attorney General of Switzerland

Ieri, deputatul Grigore Novac a declarat că deține informația precum că autoritățile din Elveția au intentat un „dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc”

Novac afimă că „despre acest lucru informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen”.

Solicitat de UNIMEDIA, procurorul general Eduard Harunjen a spus că nu cunoaște despre existența unui astfel de dosar penal. „Nu am primit nici un doasar pe numele lui Plahotniuc de cât timp sunt în Procuratura Generală”, a declarat procurorul general.


Pub