Vadim Brînzan, despre declarația sa de avere: „Mie nu mi-a fost rușine nici pentru o secundă să declar averea mea. Sunt lucrurile pentru care am muncit cinstit”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a venit cu precizări referitor la declarația sa de avere. Ministrul spune că averea declarată este „muncită cinstit” în Statele Unite ale Americii.

Foto: UNIMEDIA

„Din cauza că oamenii de stat s-au îmbogățit pe spatele cetățeanului și pe falimentarea Republicii Moldova, iar unii din ei chiar au devenit milionari peste noapte, a devenit o rușine ca un funcționar să declare averea sa adevărată, altfel ar trebui să explice de unde are acești bani.

Mie nu mi-a fost rușine nici pentru o secundă să declar averea mea. Sunt lucrurile pentru care am muncit cinstit”, scrie Brînzan.

În 2018, Vadim Brânzan a obținut un venit în valoare de 84.718 de dolari SUA din devidente și dobânzi de la Bank of America, I&Y Generation Partners și JPMorgan Chase, iar soția sa a obținut un venit de 79.551 de dolari de la aceleași companii și de la Bank of America.

Soții Brînzan declară un teren în valoare de 45.083 de lei.

La capitolul imobile, ministrul Economiei și Infrastructurii declară cinci apartamente, dintre care unul în SUA și patru în Republica Moldova.


Pub