A trecut ilegal cu barca râul Nistru și s-a pornit cu bicicleta în România. Un cetățean rus, cercetat în R. Moldova

PE SCURT

Polițiștii de frontieră din Frăsinești au depistat un cetățean al Federației Ruse, care a intrat ilegal în Republica Moldova și intenționa să ajungă clandestin în România.

Cazul a avut loc la 8 iulie, în jurul orei 15:00, când polițiștii de frontieră au fost sesizați de localnic din Frăsinești, precum că în localitate a fost observat un bărbat necunoscut cu o geantă în spate, fapt ce a dat de bănuit.

PE LUNG

Poliția de Frontieră a precizat că bărbatul se deplasa cu o bicicletă dinspre satul Costuleni spre satul Măcărești și se interesa de la localnici cum ar putea ajunge la frontiera de stat.

Inspectorii de frontieră au reacționat prompt în baza acestei informații și au întreprins măsurile necesare, în urma cărora au depistat bărbatul în apropierea satului Frăsinești.

Insul vorbea o limbă străină și nu avea documente de identitate asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul Sectorului în vederea stabilirii identităţii și circumstanțele aflării în zona de frontieră.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au aflat din declarațiile bărbatului că este din Federația Rusă și că are 36 de ani.

Acesta a recunoscut că vine din Ucraina și a intrat ilegal în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, fiind ajutat de un pescar care l-a trecut peste Nistru cu barca. Totodată, a comunicat că intenționa să ajungă ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră investighează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Persoana documentată a fost predată Biroului Migrație și Azil în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.