Ploile torenţiale şi grindina au făcut prăpăd în regiunile de nord şi est ale Spaniei
Externe 10 iulie 2019, 15:27 | 1092

Ploile torenţiale şi grindina au făcut prăpăd în regiunile de nord şi est ale Spaniei. Cel puţin o persoană a murit în urma viiturilor puternice. Autorităţile au decretat stare de alertă.

Așa arătau mai multe străzi din regiunea Navarra, din nordul Spaniei, după ce au căzut cantităţi de apă de patru ori mai mari decât cele prognozate iniţial. Şuvoaiele au luat pe sus sute de maşini şi le-au purtat câţiva kilometri. O autostradă s-a surpat sub presiunea apelor. Pompierii au recuperat cadavrul unui bărbat, care ar fi fost luat de puhoaie în timp ce se afla la volan.

Este cod roșu de vremea rea și în Pamplona, unde mii de turişti au venit special pentru a se întrece cu taurii pe străzile oraşului. Cursa a fost amânată însă din cauza ploilor. Inundațiile istorice afectează Spania la doar o săptămână după ce locuitorii au avut de îndurat un val de căldură, care a doborât numeroase recorduri de temperatură. În regiunea Valencia, mercurul din termometre a scăzut de la 34 de grade Celsius la 20 de grade în doar câteva zeci de minute. 

Opinia ta contează. Comentează!