05:31:56 18.04.2024
Stiri

VIDEO // O nouă tranșă de 46,5 milioane de euro din partea FMI: Maia Sandu: „Acordul cu FMI ne va permite să primim o asistență MACRO-FINANCIARĂ de 1,3 miliarde de lei din partea UE”

Politică 10.07.2019 11:02 Vizualizări2163 Autor: Ziarul National
VIDEO // O nouă tranșă de 46,5 milioane de euro din partea FMI: Maia Sandu: „Acordul cu FMI ne va permite să primim o asistență MACRO-FINANCIARĂ de 1,3 miliarde de lei din partea UE”


Guvernul R. Moldova a trecut cu succes de evaluările 4 și 5 în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și urmează să primească o tranșă de 46,5 milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie aprobată în luna septembrie 2019, de către Consiliul director al FMI, a anunțat astăzi premierul Maia Sandu, după întrevederea cu şeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, aflat în vizită la Chișinău.

Potrivit Maiei Sandu, în cadrul negocierilor s-a convenit pentru extinderea Programului cu FMI până în martie 2020. „Am convenit extinderea programului pentru a beneficia de toată asistența macro-financiară din partea UE. Este vorba de 1 miliard 368 de milioane de lei. Putem beneficia de această asistență din partea UE doar dacă avem program cu FMI”, a explicat premierul Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul a adăugat că programul cu FMI a fost suspendat din cauza că fosta guvernare a aprobat amnistia fiscală, dar și alte decizii care au dezechilibrat bugetul R. Moldova: „Noi am convenit cu FMI decizii care ar echilibra bugetul și ar permite ca toate cheltuielile ce țin de asigurarea salariilor să fie plătite la timp”.

Premierul a dat asigurări că programul cu FMI nu prevede tăieri de salarii sau alte măsuri care vor afecta populația.

„Unele cheltuieli vor fi redistribuite. Am găsit resurse și pentru implementarea legii salarizării. După ce Consiliul director al FMI va aproba programul, atunci îl vom face public și veți vedea angajamentele asumate de noi”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md