17:25:30 25.04.2024
Stiri

Teodor Meleșcanu, la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele participante OSCE: Soluționarea conflictului din R. Moldova rămâne o prioritate pentru România

Știri 10.07.2019 11:19 Vizualizări812 Autor: Ziarul National
Teodor Meleșcanu, la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele participante OSCE: Soluționarea conflictului din R. Moldova rămâne o prioritate pentru România


România sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a Republicii Moldova, precum și promovarea acțiunii OSCE în soluționarea conflictelor de uzură din zona Mării Negre.

Mesajul a fost transmis de ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, la Reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele participante OSCE, în perioada 8-9 iulie, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat necesitatea implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate de statele participante OSCE pe toate cele trei dimensiuni ale activităţii organizației: politico-militară, economică și de mediu precum și cea umană. A evidențiat importanţa cooperării OSCE – UE, precum şi contribuția specifică a României în contextul deținerii, în primul semestru al anului 2019, a Președinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a transmis o serie de mesaje-cheie pe domenii de interes prioritar pentru România, cu accent pe reconfirmarea sprijinului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și impulsionarea acțiunii OSCE în soluționarea conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre. Ministrul Teodor Meleșcanu a arătat că soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România, reconfirmând astfel sprijinul pentru negocierile în format 5+2, ca unic cadru care garantează transparența și legitimitatea unei soluții durabile, bazate pe respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Șeful diplomației române a susținut funcționarea corespunzătoare a mecanismelor și instituțiilor autonome ale OSCE, precum și a prezențelor în teren ale organizației. Totodată, oficialul a reiterat sprijinul României pentru promovarea unor abordări integrate ale provocărilor de securitate, cu impact multidimensional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md