image
Sursa foto: cna.md

Avocat din capitală, condamnat pentru trafic de copii; A impus o copilă să presteze servicii sexuale contra bani

Un avocat din Chișinău a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru trafic de copii. Acesta a profitat de vulnerabilitatea unei minore de 13 ani și a convins-o să întrețină raporturi sexuale contra bani.

Conform materialelor cauzei, inculpatul, elaborând din timp un plan infracțional bine determinat, urmărind scopul exploatării sexuale necomerciale a copiilor, pentru sine, în perioada anilor 2016, făcând cunoștință cu o minoră în vârstă de 13 ani, folosindu-se de poziția de vulnerabilitate a victimei, exprimată prin vârsta fragedă a acesteia și care provine dintr-o familie social vulnerabilă, obținând încrederea ultimei, a primit-o și adăposti-o la domiciliul său din Chișinău, unde a convins-o să întrețină relații sexuale contra mijloacelor bănești.

Astfel, în perioada anilor 2016-2018, inculpatul, aflându-se la domiciliul său a exploatat-o sexual pe victima minoră, pentru ce îi achita mijloace bănești ce variau între 150-400 de lei, pentru fiecare raport sexual.

Inculpatul a fost recunoscut vinovat, de comiterea infracțiunii de trafic de copii, stabilindu-i-se o pedeapsă de 15 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și exercita activități legate de protejarea drepturilor și intereselor minorilor pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitencar de tip închis.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău

Noutăţile partenerilor

comentarii: