Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.07.2019

MADRM și ANSA vor facilita comunicarea cu agenții economici prin organizarea ședințelor comune

MADRM și ANSA vor facilita comunicarea cu agenții economici prin organizarea ședințelor comune

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vor organiza lunar ședințe comune pentru a identifica principalele  probleme cu care se confruntă agenții economici din sectorul agricol și împreună vor identifica soluții pentru o cooperare eficientă în asigurarea siguranței alimentelor în țară.  Decizia a fost luată la întâlnirea reprezentanților ANSA cu Ministrul Georgeta Mincu, astăzi, 9 iulie 2019.

Discuțiile s-au axat pe modul de colaborare și cooperare interinstituțională pe domeniile prioritare: armonizarea legislației naționale din domeniu la acquis-ul comunitar, importanţa consolidării capacităţilor instituțiilor competente în domeniul siguranței alimentelor, al sănătății animalelor, de supraveghere fitosanitară, protejarea siguranței alimentare la nivel național, precum și dezvoltarea infrastructurii de calitate pentru sporirea exportului de produse moldovenești pe piața UE și cele tradiționale.

Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ela Malai, a făcut o prezentare a Agenției, ca instituție de control de primă importanţă în domeniul de siguranță a alimentelor, referindu-se la: resursele administrative, reforma instituțională, infrastructura și capacitățile deținute pentru aplicarea legii în domeniu, suportul partenerilor de dezvoltare și asistența UE în vederea dezvoltării sistemului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova, precum și exportul produselor moldovenești în UE.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediulu, Georgeta Mincu a vorbit despre necesitatea consilierii sectorului privat pentru a facilita procedurile la export, inclusiv, instruirea agenților economici  în acest sens.

”Trebuie să oferim oportunități agenților economici, să îi instruim dacă este cazul și apoi să îi responsabilizăm, să le acordăm asistența necesară și apoi să îi supunem controalelor. Să formulăm recomandări de rigoare pentru o bună conlucrare în domeniile de referință, să elaborăm ghiduri și să sporim utilizarea sistemelor informaționale din gestiunea ANSA”, a subliniat  oficialul MADRM.

 

La final Ministrul a propus organizarea lunară a ședințelor de lucru, inclusiv, cu agenții economici, pentru a identifica problemele cu care se confruntă în activitate și a identifica soluții optime și eficiente.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus