(doc) Victor Chironda susține că PL-ul a folosit un caiet de sarcini vechi pentru a manipula Consiliul și a întârzia implementarea taxării electronice în Chișinău

După ce ieri, 8 iulie, licitația privind sistemul de tichetare electronică din transportul public din Chișinău a fost anulată, în urma unei sesizări a fracțiunii Partidului Liberal (PL) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) precum că procedura s-ar desfășura fraudulos, consilierul municipal, Victor Chironda, vine cu unele explicații și susține că liberalii Dorin Chirtoacă și Ion Cebanu, ar fi folosit în mod intenționat un caiet de sarcini vechi pentru a manipula aleșii locali și a-i determina să anuleze licitația demarată.

Foto: UNIMEDIA

„Dorin Chirtoacă și Ion Cebanu nu au ținut cont de faptul că decizia CMC nr. 15/4 din 22 decembrie 2017 a fost modificată de două ori, prin decizia CMC nr. 6/6 din 04 octombrie 2018 și decizia CMC nr. 9/7 din 19 decembrie 2018 în care a fost adoptată ultima variantă a caietului de sarcini. Anume această variantă a fost finală și a fost publicată pe site-ul achiziții.md”, susține Victor Chironda.

În acest sens, Chironda a prezentat mai multe documente, în ordine cronologică, prin care dă detalii despre elaborarea și modificarea Caietului de sarcini. De asemenea, consilierul a făcut o comparație dintre caietului de sarcini aprobat de CMC prin decizia nr. 9/7 din 19 decembrie 2018 cu Caietul de sarcini publicat pe achizitii.md. Astfel, potrivit actelor, ambele documente sunt identice.

„Este imposibil ca ei să nu fi cunoscut despre această decizie așa cum Ion Cebanu este consilier municipal din partea Partidului Liberal iar dl. Ion Popovschi, consilier municipal din partea PL este și membru al grupului de lucru privind taxarea electronică și a semnat Procesul-verbal al ședinței comisiei din din 27- 07-2019.

Prin urmare, Ion Cebanu și Dorin Chirtoacă au folosit în mod intenționat un caiet de sarcini vechi pentru a manipula Consiliul Municipal Chișinău și a-l determina să anuleze licitația demarată. Nu este clar care este scopul acestor acțiuni de tergiversare a modernizării transportului public din Chișinău, însă ste regretabil că Dorin Chirtoacă chiar și din afara Primăriei reușește să facă rău chișinăuienilor”, a mai adăugat Victor Chironda.

UNIMEDIA amintește că ieri, 8 iulie, licitația privind sistemul de tichetare electronică din transportul public din Chișinău a fost anulată. Motivul invocat este faptul că președintele și vice-președintele grupului de lucru și-au dat demisia.

Tot ieri, conducerea Partidului Liberal a susținut o conferință de presă, în care a declarat că licitația privind sistemul de tichetare electronică se desfășoară fraudulos.

Amintim că la data de 27 mai curent primarul interimar al capitalei de atunci, Ruslan Codreanu, a anunțat pe Facebook că au fost lansate procedurile de licitație pentru selectarea companiei care să implementeze proiectul privind taxarea electronică în transportul public din capitală. La 1 iulie a fost dat start licitației pentru procurarea echipamentului.


Pub