(video) Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan: „Banii noștri nu ajungeau în bugetul țării, dar în buzunarul unui grup criminal organizat”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că în timp de trei săptămâni de la venirea în funcție unele lucruri din cadrul instituției îl șochează. Brînzan spune că „o mână de oameni au adus scheme din anii 90” și au prejudiciat economia țării prin scheme frauduloase, în care ar fi fost implicată și instituția care o conduce la moment.

Foto: captură video/privesc.eu

„Banii noștri nu ajungeau în bugetul țării, dar în buzunarul unui grup criminal organizat. Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor din Partidul Democrat”, a declarat ministrul Brînzan în cadrul unui briefing de presă.

Vadim Brînzan susține că cel puțin 400 de milioane de lei lunar treceau pe lângă bugetul statului în urma ilegalităților ce se petreceau în cadrul Căii Ferate a Moldovei.

„Vreau să transmit un mesaj acestor baroni, șefilor, șefuleților, procurorilor, judecătorilor, funcționarilor și executorilor, care au participat și încă participă la aceste scheme frauduloase. În primul rând, Plahotniuc a plecat și nu se va întoarce în Moldova, decât în cătușe. Gata, nu mai aveți acoperire. În al doilea rând, noi știm cine sunt acești baroni și oamenii de sub ei, cum au fost furați și cât au furat”, a declarat Brînzan.

Ministrul Economiei susține că a primit numeroase interpelări de la cetățeni în privința ilegalitățilot, iar acestea au fost expediate către organele competente.

„În secolul XXI, banii și ilegalitățile lasă urme. Vreau să-i dezamăgesc pe cei care se visează coordonatori, baroni, barsetce sau în alte roluri,. Teatrul absurdului s-a închis. Regizorii și comisia de admitere la astfel de specialități, a fost desființată și urmează să fie închisă după gratii”, a mai adăugat Brînzan.

În acest sens, ministrul a făcut o tatalizare în cele trei săptămâni de muncă din cadrul instituției.

„Am început să construim o economie transparentă și competitivă. Împreună cu echipa mea am pornit următoarele inițiative:

  1. Documentăm toate schemele și ilegalitățile care s-au produs sub conducerea grupului criminal organizat, ulterior să le transmitem organelor competente.
  2. Pregătim un pachet legislativ care să aducă normalitate în economie. Muncim la acte legislative ca să putem demonopoliza, deoffshorehiza și vor aduce transparență în economia țării.
  3. Vom contiuna curățarea sistemului de membrii grupului criminal organizat.
  4. Organizăm concursuri transparente de numire în funcție.

Va fi greu să scoatem din paragină economia țării. Rând pe rând, o să scoatem la iveală oamenii și schemele frauduloase. Pentru aceasta avem suport necondiționat din partea Guvernului SUA, a Uniunii Europene și a altor parteneri de dezvoltare”, a conchis Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.


Pub