(video) Premieră mondială de la Hyundai Motor Group. Tehnologia CVVD debutează pe maşinile KIA şi Hyundai

Hyundai Motor Group anunţă că a dezvoltat în premieră în lume tehnologia CVVD (Continuously Variable Valve Duration) și o va aplica pe automobilele produse de mărcile KIA și Hyundai. Inovația a fost dezvăluită alături de primul propulsor pe care va fi disponibilă: motorul SmartStream G1.6 T-GDi.

Foto: autoblog.md

Tehnologia CVVD optimizează atât performanțele motorului cât și eficiența consumului de combustibil, fiind în același timp și ecologică. Sistemul controlează durata deschiderii și închiderii supapelor în funcție de condițiile de condus, obținându-de astfel o creștere de 4% a performanțelor și de 5% a eficienței consumului de combustibil, în același timp scăzând emisiile cu 12%!

"Dezvoltarea tehnologiei CVVD este un exemplu bun pentru modul în care Hyundai Motor Group îmbunătățește tehnologia sistemului nostru de propulsie. Vom continua eforturile noastre de inovare, pentru a aduce schimbări în conceptele viitoare și a asigura sustenabilitatea modelului nostru de business”, a declarat Albert Biermann, şeful Diviziei de Cercetare şi Dezvoltare a Hyundai Motor Group. Află mai multe detalii interesante, pe AutoBlog.MD


Pub