(video) Maia Sandu, despre blocul prăbușit de la Otaci: În scurt timp, locatarii vor primi bani pentru procurarea noilor locuințe

În curând, persoanele care au rămas fără locuinţe în urma prăbuşirii blocului locativ din Otaci, raionul Ocniţa, ar putea beneficia de bani pentru procurarea noilor locuințe. Anunțul a fost făcut de prim-ministra în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, Maia Sandu a ținut să menționeze că „cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor”, fapt pentru care prețurile la apartamente au crescut.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, Maia Sandu a ținut să menționeze că „cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor”, fapt pentru care prețurile la apartamente au crescut.

„Se discută cu locatarii. Este o problemă. Între timp au crescut prețurile de piață la apartamente. Cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor. Între timp se discută cu cei care fac parte din comsiia de experți pentru evaluarea costului....Pot să vă spun cifrele aproximative, prețul unui apartament cu două odăi, în mediu, este de 212 mii de lei și cu trei 277 mii de lei. În baza acestor costuri, se discută cu locatarii”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Imagini video au fost surprinse de la fața locului.

De menționat că procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.


Pub