(video) Premieră mondială: Noul MINI Cooper SE – primul MINI full electric din istorie

Mobilitatea urbană cu propulsie pur electrică poate fi experimentată acum şi în stilul MINI. Noul MINI Cooper SE se prezintă astăzi, 9 iulie 2019, şi face posibil acest lucru printr-un nou capitol deschis în istoria mărcii.

Modelul combină soluţii sustenabile cu plăcere a condusului, designul expresiv şi calitatea premium care sunt specifice pentru MINI. Prin urmare, primul model pur electric al mărcii britanice oferă experienţa autentică MINI cu un condus fără emisii locale.

Foto: autoblog.md

Livrarea spontană a puterii motorului de 184 CP, tracţiunea faţă sportivă susţinută şi noul sistem ARB (control continuu pentru limitarea patinării roţilor) oferă noului MINI Cooper SE o agilitate deosebită, în sitlul go-kart MINI. Bateria litiu-ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh permite o autonomie electrică de 235-270 de kilometri (în ciclu realist WLTP).

Bateria de înaltă tensiune este amplasată în podeaua maşinii, asigurând că nu există nici un fel de limitări în ceea ce priveşte volumul portbagajului în comparaţie cu modelul MINI Hatch (3 uşi) cu propulsie convenţională. Află mai multe detalii, dar şi cât costă, pe AutoBlog.MD


Pub