Nume
Parola
Vizualizări: 2181
Mai multe inițiative și servicii pentru susținerea antreprenorilor la Edineț, identificate cu suportul Uniunii Europene
Edineț, 9 Iulie 2019 — Vineri, 5 iulie a.c., la HUB-ul de Afaceri din Parcul Industrial Edineț a avut loc cel de-al IV-lea eveniment de relaționare a Platformei de Cooperare și Suport în Afaceri (PCSA), creată în cadrul proiectului-pilot „Edineț - Pol de Creștere Economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei Primarii pentru Creștere Economică (M4EG).

La acest eveniment, circa 20 reprezentanți ai mediului privat, asociativ și public (actuali și potențiali membri ai PCSA) s-au întâlnit pentru a identifica împreună noi inițiative și servicii pentru susținerea și încurajarea mediului de afaceri, ce pot fi prestate în cadrul platformei la nivel local și regional.

Scopul întrunirii a fost extinderea PCSA, prin stabilire de parteneriate, identificarea formulei de colaborare cu actorii locali și regionali, precum și identificarea în comun a unor noi inițiative și servicii ce pot fi prestate în cadrul Platformei pentru susținerea și încurajarea mediului de afaceri la nivel local.

În cadrul evenimentului de relaționare a PCSA, șefa Secției programe regionale și cooperare externă (SPRCE) a ADR Nord, Maria Prisacari, a vorbit despre inițiativele implementate și în derulare pentru susținerea și încurajarea activității de antreprenoriat la nivel regional. Șefa SPRCE a salutat inițiativa, accentuând că schimbul de bune practici oferă instrumente performante în susţinerea mediului de afaceri şi inițierea noilor proiecte comune de consolidare a capacităților antreprenoriale.

Cu această ocazie, filiala Edineț a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Pro Business Nord, Incubatorul de Afaceri Sângerei, A.O. Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată, A.O. Centrul de Consultanță „SMART HUB” și Parcul Industrial Edineț au semnat un acord de colaborare în cadrul PCSA.

Durata de activitate a PCSA este nelimitată și sediul se consideră a fi în cadrul HUB-ului de Afaceri din cadrul Parcului Industrial Edineț (str. Moroșanu, nr. 6, mun. Edineț).

PCSA a fost creată cu scopul de a consolida relațiile dintre actorii naționali, regionali, locali (reprezentanți ai ONG-urilor, instituții publice naționale (agenții), sectorul academic, sectorul de sprijin al afacerilor și sectorul de finanțare), ce vor servi drept catalizator al dezvoltării economice integrate, în municipiul Edineț, precum și în localitățile limitrofe din nordul Moldovei.

Proiectul „Edineț - Pol de creştere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană, și implementat de Primăria municipiului Edineț în parteneriat cu Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” şi Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Cu o durată de 24 de luni şi un buget total de 644 mii de euro, proiectul are drept scop să îmbunătățească capacitățile locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în municipiul Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Ca rezultat, va fi construită o nouă hală industrială, va fi creat un incubator de afaceri, îmbunătățit mecanismul educațional local, vor fi dezvoltate activități de networking a PCSA, consolidare capacități, servicii de catering, un Business Hub și o zonă de recreere pentru actualii și viitorii rezidenţi ai Parcului Industrial Edineț, precum și tinerii lideri, viitori antreprenori din municipiului Edineț.

www.adrnord.md