Olesea Stamate, cerere către CSP
Politic 9 iulie 2019, 20:47 | 2240

Ministrul Justitiei Olesea Stamate cere o sedinta extraordinara a Consiliului Superior al Procurorilor pentru ziua de maine, 10 iulie. Asta dupa ce o sedinta a CSP-ului, programata pentru astazi, in cadrul careia urma sa fie analizata activitatea procurorului general Eduard Harunjen, a fost amanata.

Olesea Stamate a fost azi-dimineață la Consiliul Superior al Procurorilor pentru a obţine explicaţii de ce nu a avut loc ședința în plen, despre care a fost anunțată ieri.

În acest context, ministrul Justiţiei și alţi doi membri ai CSP-ului, Dumitru Pulbere şi Ion Guceac, au formulat o cerere de convocare a şedinţei extraordinare a Consiliului pentru 10 iulie.

În cererea adresată preşedintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, se spune - cităm - "tergiversarea examinării sesizărilor ar purta un caracter de autoînlăturare de la exercitarea funcţiilor care revin organelor de autoadministrare ale Procuraturii" - citat închis. Angela Motuzoc nu ne-a răspuns la telefon, pentru a da o replică. Amintim că ieri, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, prin care a cerut examinarea pornirii urmării penale împotriva procurorului general Eduard Harunjen, pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi amestec în înfăptuirea justiţiei. Ministrul de Interne a mai scris că există dovezi indubitabile privind implicarea procurorului general în diferite scheme criminale. În doar una dintre acestea, statul ar fi fost prejudiciat cu circa 3 miliarde de lei. Este vorba de traficul cu țigarete, spălare de bani şi evaziune fiscală. De partea cealaltă, Eduard Harunjen spune că în toate acţiunile sale s-a condus de normele legale. 

Opinia ta contează. Comentează!