Pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost intentat un dosar penal în Elveția
Politic 9 iulie 2019, 21:00 | 5001

Pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost deschis un dosar penal in Elvetia. Despre acest lucru anunta ministrul de Interne Andrei Nastase, potrivit caruia, informatia despre ancheta a fost tainuita de catre Eduard Harunjen. Intr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Procurorilor, Nastase solicita pornirea urmaririi penale impotriva procurorului general.

Despre dosarul pe numele lui Plahotniuc au știut mai multe persoane, dar s-a dorit ca totul să fie păstrat în taină, afirmă în context deputatul PSRM Grigore Novac. ”A știut, în primul rând, Eduard Harunjen”, a declarat Novac într-o conferință de presă, la Parlament.

Procurorii Eduard Harunjen și Adriana Bețișor nu au reacționat, deocamdată. Aceștia nu răspund la apel. În schimb, Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a promis că va emite mâine un comunicat privind acest subiect. Vladimir Plahotniuc ar deține în străinătate mai multe imobile, printre care și un conac de aproximativ 30 de milioane de euro în Elveția. Anterior, Ministerul rus de Interne a anunțat că a pornit o cauză penală pe numele lui Plahotniuc și pe numele colegului de partid al acestuia, Constantin Țuțu, în legătură cu organizarea contrabandei și traficului de droguri. 

Opinia ta contează. Comentează!