12:44:08 18.04.2024
Stiri

Dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția? „Despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen, care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură”

Anticorupție 09.07.2019 16:33 Vizualizări2904 Autor: Ziarul National
Dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția? „Despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen, care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură” RISE Moldova
Vila lui Vlad Plahotniuc de la Geneva


Organele de drept din Elveția ar fi inițiat un dosar penal pe numele fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, anunță deputatul socialist Grigore Novac, care a trimis astăzi o interpelare la Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Novac susține că procurorul general Eduard Harunjen ar cunoaște acest lucru.

„Obiectul sesizării a constituit informația care a parvenit în adresa mea cu referire la organul de urmărire penală din Elveția, care a intententat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc. Din informația pe care o detin, informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen care deja timp de trei saptamâni a luat apă în gură despre acest fapt. Organul de urmărire penală din Elveția solicită informații suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime și abuzuri ale liderului democraților din Republica Moldova”, susține socialistul.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este de părere că acest dosar, dacă există, ar fi meritul său.

„Se pare că s-a cam uitat că am facut demersuri la toate procuraturile din Europa, inclusiv la cea din Elveția. Au fost trimise în februarie, martie, aprilie. PSRM s-a trezit și face interpelări... abia acum, ...la Procuratua din R. Moldova. Vă anunț că nu numai Elvetia s-a apucat de lucru, dar și Germania, și nu numai cu privire la Plahotniuc, dar cu privire și la ceilalți: Țopa - Năstase. Dacă vă amintiți, pe 18 martie am spus că UE si SUA, dacă vor, într-o lună îl scot pe Plahtoniuc din R. Moldova. Așa și s-a întâmplat, numai că în două luni”, a comentat Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Anterior, Chirtoacă a trimis materiale la toate procuraturile din Europa cu privire la casele și afacerile lui Vlad Plahotniuc din mai multe state, dar și cu privire la schema prin care „Țopa-Năstase” ar fi privatizat, la începutul anilor 2000, compania „Air Moldova”, după care au câștigat la CtEDO despăgubiri de șapte milioane de dolari din bugetul de stat.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md