01:40:07 25.04.2024
Stiri

Ex-procurorul Diacov vede un FAVORIT pentru funcția de PROCUROR GENERAL: „Este cea mai potrivită candidatură”

Social 09.07.2019 17:19 Vizualizări12586 Autor: Ziarul National
Ex-procurorul Diacov vede un FAVORIT pentru funcția de PROCUROR GENERAL: „Este cea mai potrivită candidatură” facebook


Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, consideră că activistul civic, juristul Ștefan Grigor, ar fi cea mai potrivită candidatură pentru funcția de procuror general al R. Moldova, doar că niciodată nu va fi acceptat de către majoritatea „ACUM” – PSRM.

„Ștefan Gligor este cea mai potrivită candidatură pentru funcția de procuror general al R. Moldova. Gligor pentru nimic în lume nu va fi acceptat și numit în funcția de procuror general de către actuala guvernare, pentru că este prea deștept, prea onest, prea independent, prea hotărât și prea pregătit pentru a prelua această importantă funcție în stat”, a scris Diacov pe Facebook.

Ștefan Grigor este un susținător al Blocului „ACUM”, însă critică manieră în care acționează actuala guvernare, în special în ceea ce privește reformarea justiției.

„Au trecut mai mult de 30 de zile și e timpul de vorbit despre lipsa de viziune a majorității parlamentare și Guvernului în reformarea sistemului judiciar. Cu mare regret constat cât de lent, anevoios și în lipsă de viziune acționează noul Guvern în sensul reformării acestui sector sau mai bine zis, volens nolens, în sensul conservării acestuia.

Cum pot fi numiți judecători integri la Curtea Constituțională dacă doi dintre aceștia vor fi aleși de Consiliul Superior al Magistraturii în componenta veche. Cum ne ajută demisia procurorului general, dacă membrii Consiliului Superior al Procurorilor, format sub supravegherea PD, rămân în fotoliile lor? Cum acești oameni vor organiza un concurs de selectare a candidaților în funcția de procuror general? Cât de credibil ar fi asta?

De ce în aceasta lună, în loc de tot felul de proiecte legislative lipsite de orice urgență, nu s-a lucrat la un proiect de modificare a legii procuraturii, prin care să fie schimbate prevederile cu privire la modul de formare a CSP-ului prin care să fie demisă actuala componență și formată una nouă, credibilă?

Dacă noua guvernare crede că reformarea sectorului justiției înseamnă schimbarea steagului PD, cu steagul altor partide aflate la guvernare, atunci să se mai gândească odată”, a menționat Gligor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md