/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un fost funcționar din Găgăuzia, arestat la aeroport

missing
09 iulie 2019, ora 18:04

Fostul șef al Direcției Tineret și Sport a Găgăuziei, Anatolie Cara, a fost reținut astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a revenit în țară de la Moscova, unde se refugiase în 2014 după ce autoritățile de la Chișinău au inițiat o cauză penală pe numle său, fiind învinuit de acțiuni anticonstituționale, care ar destabiliza situatia în R. Moldova.

Părinții lui Anatolie Cara au confirmat pentru gagauzinfo.md că fiul lor a fost arestat.

În 2014, Serviciul de Informaţii şi Securitate anunţa că se pregătesc mai multe acțiuni de destabilizare înaintea alegerilor parlamentare, iar Anatolie Cara era bănuit că ar fi recrutat și trimis mai mulți tineri din Găgăuzia să se antreneze în tabere paramilitare din Rostov pe Don, Federaţia Rusă, pentru a participa mai târziu la acţiuni subversive.

Anatolie Cara s-a ales cu dosar penal, dar a reușit să fugă în Federația Rusă. Acesta fusese reținut anterior pe aeroportul din Moscova, dar nu a fost extrădat autorităților de la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram