/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Trecerile pietonale în alb-roșu se șterg după primele ploi. O recunosc și autoritățile municipale

missing
09 iulie 2019, ora 20:40

Recent aplicate, trecerile de pietoni, vopsite în alb-roșu, și-au pierdut deja din culoare. Autoritățile municipale au remarcat și ele acest moment și au decis să stopeze aplicarea marcajului pentru a vedea de ce ține atât de puțin. Chișinăuienii spun însă că astfel au mai fost spălați niște bani.  

Unele treceri de pietoni proaspăt vopsite în culorile alb – roșu s-au spălat după prima ploaie. Spre exemplu, prin această trecere deja se vede asfaltul, pentru că ploaia, practic, a șters vopseaua”, Valeria Voronin, reporter TV8.

Pe trecători nu-i mai miră calitatea vopselei folosită pentru marcarea trecerilor pietonale. Aceștia presupun că prin această procedură au mai fost spălați niște bani.

„Totul este foarte simplu. Dacă ar fi făcut munca bine, atunci nu ar trebui să o mai facă încă o dată la anul și să spele bani pe asta. Noi nu ne-am născut ieri.”

„Nu s-a folosit tehnică calitativă. Banii au plecat pur și simplu. Iarăși banii noștri, pensiile noastre, salariile noastre.”

„Ele se șterg din cauza ceea că nu este calitativă vopseaua, asta-i toată problema. O vopsea trebuie să fie undeva la 8-9 luni, la noi ține undeva trei luni, patru luni undeva maximum.”

Și șoferii au criticat calitatea marcajelor care se spală după doar câteva ploi.

„Este foarte complicat când nu-i și-s cheltuieli de bani. Trebuie mai bine niște vopsea bună și o faci pe mai mulți ani, nu în fiecare lună să le schimbi.”

„De ce cumpără marfă proastă, ieftină și nu știu de care. Acuma faci a doua oară, plătești iar vopseaua. Că se șterge e o parte a problemei, a doua parte e că devine grețoasă, cer scuze pentru termen. Îi urât. E ca haina ruptă, nespălată.”

Șeful întreprinderii municipale Exdrupo, resppnsabilă de lucrări, recunoaște că vopseaua folosită nu este conform așteptărilor. De aceea, a luat decizia să stopeze aplicarea marcajului pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Noi am stopat toate lucrările de marcaje, anume la trecerile de pietoni, că acolo e problemă. – De ce totuși țin atât de puțin? – De asta și analizăm acum, ca să vedem care e problema”, Marcel Zastînceanu, șef „Exdrupo”.

În capitală sunt 935 de treceri pietonale, dintre care 140 au fost vopsite în culorile alb-roșu, la intersecțiile cele mai aglomerate. În total, pentru aplicarea marcajelor rutiere, Primăria Chișinău a cheltuit peste patru milioane de lei.

 

Reporter: Valeria Voronin 

Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram