image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: „Până la alegerile locale trebuie să curățăm toate instituțiile statului”

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, afirmă că până la alegerile locale, care vor avea loc pe 20 octombrie, trebuie „curățate” toate instituțiile statului și noua majoritate parlamentară trebuie să facă tot posibilul ca următorul scrutin să se desfășoare în condiții constituționale.

Potrivit lui Andrei Năstase, în următoarele alegeri locale Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate vor merge tot într-un bloc, atât în municipiul Chișinău, cât și în celelalte localități din țară, și că blocul ACUM va avea un candidat pentru scrutinul din Chișinău.

Despre faptul că acesta va concura cu un candidat al Partidului Socialiștilor, Andrei Năstase a spus că blocul ACUM va promova o luptă cinstită, fără geopolitică, fără lovituri „sub centură”. „Eu sper că din cealaltă parte va fi același lucru”, a menționat copreședintele Blocului ACUM, în cadrul unei emisiuni la RTR.

Năstase a mai menționat că majoritatea parlamentară rămâne fără două voturi – a deputaților Andrei Năstase și Maia Sandu care au plecat din Parlament în Guvern. „Cel mai probabil, în aceste circumscripții vor avea loc alegeri repetate odată cu scrutinul local. Uitați-vă câte probleme ne-a creat acest sistem mixt de vot. De aceea, problemele trebuie să fie soluționată pe cale legală, legislativă”, a punctat Andrei Năstase, citat de IPN.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: