image
Sursa foto: PCCOCS

Un moldovean, implicat în activitatea celei mai mari fabrici ilegale din Bulgaria în producerea ţigărilor

O grupare infracţională, dintre un moldovean, patru bulgari și șapte ucraineni, au fost reţinuţi după ce forţele de ordine au descoperit că aceştia făceau parte din cea mai mare fabrică clandestină pentru producerea ţigărilor de pe teritoriul Bulgariei. Daunele aduse trezoreriei statului bulgar, se ridică la aproape 20 milioane de euro pe lună.

Potrivit PCCOCS, membrii grupului racolau cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care erau transportaţi la acele fabrici clandestine unde munceau în condiţii inumane la fabricarea ţigaretelor.

Fabrica a fost depistată în Republica Bulgară, în apropiere de satul Trud, regiunea Plovdiv, unde au fost reținute 12 persoane membri a grupării criminale, dintre care un moldovean, patru bulgari și șapte ucraineni.

Lucrătorii nu părăseau zona, iar accesul la atelier era limitat și controlat.

Potrivit datelor preliminare, aceasta este cea mai mare fabrică ilegală de producere a țigaretelor deconspirată pînă acum pe teritoriul Bulgariei, iar daunele aduse trezoreriei statului bulgar, se ridică la aproape 20 milioane de euro pe lună. Lunar se produceau cîte 6 000 cutii de țigări contrafăcute sub mărcile „Mura“ si „Royal“.

Totodată, în apropiere de fabrică a fost deconspirat și un atelier mai mic, deschis în satul Rajevo Konare, unde se efectuau operațiunile de tăiere a tutunului, avînd și un tunel de evacuare special. În cursul operațiunii a fost reținută și o remorcă încărcată cu țigări în valoare de 1,5 milioane de leva, gata pentru transport, iar în fabrică au mai fost găsite țigări de peste 1 milion de leva.

La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului criminal și atragerea acestora la raspundere penală.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii riscă pedepse sub formă de închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Operaţiunea a fost desfăşurată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, şi de către echipele comune de investigaţii a Republicii Moldova, Bulgariei şi Ucrainei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: