image
Sursa foto: jurnal.md

Domnica Manole a fost ACHITATĂ în dosarul privind referendumul inițiat de Platforma DA în 2016

Fosta magistrată Domnica Manole a fost achitată în dosarul în care era cercetată pentru adoptarea unei decizii contrare legii, mai exact anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale din 30 martie 2016 care respingea organizarea unui referendum propus de Platforma Demnitate şi Adevăr şi obligarea CEC să iniţieze acel referendum republican.

Decizia de achitare a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de Judecătoria Buiucani. Se întâmplă la câteva zile după ce procurorul care reprezenta acuzarea în dosarul penal pe numele Domnicăi Manole a renunțat la învinuire.

ManoleManole

Ex-magistrata Domnica Manole a fost judecată pentru adoptarea unei decizii contrare legii, mai exact pronunțarea, la 14 aprilie 2016, din poziția de judecător la CA Chișinău, a unei hotărâri prin care anula hotărârea Comisiei Electorale Centrale din 30 martie 2016 care respingea organizarea referendumului propus de Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi obliga instituţia să iniţieze un referendum republican privind alegerea președintelui țării de către popor.

Hotărârea care autoriza organizarea referendumului a fost contestată de CEC. La numai o săptămână, instanța superioară de justiție anula actul semnat de Manole pe motiv că ar fi „ilegal”, iar președintele CEC de atunci, Iurie Ciocan, cerea Procuraturii Generale și CSM-ului investigarea acțiunilor judecătoarei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: