Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, către Harunjen: „A apus vremea când RM devenise o Coreea de Nord și cetățenii tremurau în fața unor oameni ca dvs”

Ultimele bastioane ale autoritarismului încă nu înțeles că vremea când Republica Moldova devenise un fel de Coreea de Nord a Europei a apus, afirmă ministrul de Interne Andrei Năstase, cu referire la procurorul general Eduard Harunjen.

„Noi, cei care împreună, ca o echipă, ne-am asumat guvernarea nu vom accepta nicio formă de epurare sau de vânătoare de vrăjitoare, iar profesioniștii buni și cu integritate își vor avea locul în toate instituțiile. Vom lucra însă astfel încât instituțiile care trebuie să facă dreptate să facă dreptate, în condițiile unui stat de drept autentic. Voi milita așadar pentru justiție, nu pentru justițiarism! Mai avem din păcate niște ultime bastioane ale autoritarismului, niște oameni care nu au înțeles că vremea când Republica Moldova devenise un fel de Coreea de Nord a Europei a apus. Și mă refer aici, bineînțeles, la Procuratura Generală a Republicii Moldova”, susține Năstase.

„Fac încă o dată un apel la domnul – dacă îi pot spune așa – Eduard Harunjen să nu mai stea în calea aflării adevărului despre fărădelegile pe care el și stăpânii lui care au dat bir cu fugiții le-au comis, în disprețul legii și al drepturilor omului. Domnule Harunjen, vremea când cetățenii tremurau în fața unor oameni ca dvs. a apus! Vremea când intrați cu bocancii sau cu aparatură de interceptare în viețile oamenilor s-a terminat!”, a mai spus ministrul de Interne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: