image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Ex-ministrul Finanțelor, Ion Chicu, numit consilier prezidențial; Cum își explică Dodon decizia

Ion Chicu, fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, a devenit consilier prezidențial. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de președintele Igor Dodon.

„Având în vedere experiența pe care o are, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, i-am propus dlui Chicu să accepte funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova. Lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor”, și-a explicat șeful statului decizia.

În opinia lui Dodon, „în pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Dl Chicu împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”.

Totodată, Igor Dodon a precizat de ce în 2018 a acceptat numirea lui Chicu în funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Filip.

„De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazându-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru”, a mai spus Dodon.

decret Chicudecret Chicu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: