image
Sursa foto: captură video

Cursa cu tauri de la Festivalul San Fermin: Cinci persoane au fost rănite, după ce au fost împunse cu coarnele

Cinci persoane au fost rănite în cea de-a doua zi a curselor cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin care se desfăşoară anual în oraşul spaniol Pamplona, au anunţat luni autorităţile locale din domeniul sănătăţii, potrivit Associated Press.

Doi bărbaţi şi o femeie au fost internaţi în spital cu răni la nivelul capului sau contuzii puternice, a declarat Tomás Belzunegui, purtătorul de cuvânt al spitalului regional din Pamplona.

Un alt alergător a primit îngrijiri medicale pentru zgârieturi, iar un al cincilea a fost împuns în spate de un corn al unui animal dar nu a avut nevoie de internare în spital.

Cursa durează 2 minute şi 23 de secunde şi participă opt tauri.

În prima zi a festivalului, trei persoane au fost rănite, fiind împunse cu coarnele, iar doi au fost transportaţi la spital în urma rănilor suferite, unul dintre ei în stare de inconştienţă, într-o cursă care s-a complicat pe ultima porţiune, informează site-ul publicaţiei El Mundo.

Ediţia de anul acesta a Festivalului San Fermin de la Pamplona, Spania, a debutat sâmbătă, la prânz, cu tradiţionalele curse de tauri şi proteste faţă de cruzimea cu care sunt tratate animalele.

Festivalul care atrage anual aproximativ 1 milion de persoane în oraşul din nordul Spaniei, a fost imortalizat în anii 1920 de romancierul american şi câştigătorul Premiul Nobel pentru Literatură, Ernest Hemingway.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: