(video) Un procuror de la Procuratura Anticorupție îl acuză pe Eduard Harunjen de calomnie și cere „pornirea unei proceduri disciplinare pentru a fi stabilită legalitatea exprimărilor și acțiunilor sale”

Procurorul Gheorghe Ciobanu, din cadrul Procuraturii Anticorupție, cere pornirea unei proceduri disciplinare pentru a fi stabilită legalitatea exprimărilor și acțiunilor procurorului general Eduard Harunjen. În cadrul unei conferințe de presă, Ciobanu spune că și-a propus să facă mai multe dezvăluiri despre unele pretinse ilegalități comise de Eduard Harunjen, însă în urma informațiilor precum că procurarul general ar fi internat în spital, a venit cu o replică la declarațiile făcute de Harunjen.

Foto: captură

„Disperarea de a-și pierde funcția i-a afectat grav logica gândirii. Se conduce după principiul cine nu e cu el, e împotriva lui”, a declarat Gheorghe Ciobanu, după ce vineri și-a dat demisia din funcție în semn de protest „față de abuzurile lui Harunjen”, spune acesta.

Ulterior, Harunjen a declarat că el însuși i-a recomandat să-și de-a demisia, în urma unor informații apărute în presă, privind un accident în care a fost implicat fiul lui Gheorghe Ciobanu.

Totodată, Ciobanu solicită „încetarea procesului de eliberarea mea din funcție, iar în privința mea să fie pornită o anchetă de serviciu și pentru a fi verificate toate cele imputate atât în presă, cât și în declarațiile dlui Eduard Harunjen”.

Declarațiile procurorului le vedeți mai jos.


Pub