(video) Mai rapid decât un monopost F1! VW ID. R a bătut recordul de la Goodwood, de două ori

Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2019, s-a încheiat! În curând vă vom arăta toate maşinile participante, dar până atunci vă mai spunem despre unele performanţe atinse acolo, unele pe care poate nu le-aţi văzut dacă nu aţi urmărit alături de noi evenimentul.

Aflaţi că acum câteva ore a fost bătut recordul de timp de pe traseul local, care a fost menţinut timp de 20 de ani de către un monopost F1!

Foto: autoblog.md

Volkswagen s-a ţinut de cuvând şi cu noul ID. R a făcut istorie în motorsport din nou prin stabilirea unui nou record de tip la FOS Goodwood. Este prima mașină electrică de curse care a fost capabilă să bată un monopost de Formula 1!

Iniţial, în ziua de vineri, în cadrul calificărilor, pilotul Romain Dumas a parcurs traseul cu o lungime de 1.86 km în 41.18 secunde cu o viteză de 206.8 km/h la final. Anume în ziua de vineri, deja a bătut recordul anterior stabilit în 1999 de Nick Heidfeld într-un monopost McLaren-Mercedes MP4/13 cu 780 de CP (41.6 secunde cu 226.9 km/h la final). Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub