Domnica Manole, achitată în dosarul despre referendumul inițiat de Platforma DA

Fosta magistrată Domnica Manole a fost achitată în dosarul în care era cercetată pentru anularea unei decizii CEC care interzicea organizarea unui referendum solicitat de Platforma DA.

Foto: Ziarul de Gardă

Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani.

„Dragi prieteni! Stimați concetățeni! După 3 ani și 40 de zile de calvar, hărțuire astăzi am fost achitată integral. A fost extrem de greu, dar am reușit. Am reusit și datorită susținerii Dvs, am demonstrat că împreună suntem o forță”, a scris Dominca Manole.

La începutul lunii aprilie 2016, Domnica Manole a emis o hotărâre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”.

La 4 iulie 2017, CSM a decis eliberarea din funcție a Domnicăi Manole, aparent, în temeiul examinării unui aviz al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Avizul SIS menționează că în mai multe cauze examinate de către completul de judecată cu participarea judecătoarei Manole, inclusiv dosarul care a stat la baza acordului de urmărire penală a judecătoarei din mai 2016, magistrata ar fi admis iregularități care atestă prezența factorilor de risc în activitatea ei.


Pub