BAC 2019: Rata de promovare a bacalaureatului în România este de 67,2%, mai mică decât în R. Moldova

Ministerul Educației Naționale din România a afișat astăzi notele la bacalaureat. Astfel, rata de promovare în ansamblu înainte de contestaţii, este de 67,2%, comparativ că 67,93 în Republica Moldova, în acest an.

Foto: UNIMEDIA

Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2018 - 2019 şi au susţinut probele examenului de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie este de 73,7%, scrie agerpres.ro.

La aceeași categorie, rata de promovare a absolvenților din licee în R. Moldova a fost de 87,41%, înainte de contestații.

În schimb, în România au fost înregistrate 177 de medii generale de 10, comparativ cu 11 medii de 10 în R. Moldova, înainte de contestații.

De menționat este faptul că, în comparațe cu Republica Moldova, în România notele de la disciplinele de BAC sunt cu sutimi, ceea ce favorizează elevii, pe când în R. Moldova, notele sunt întregi.

Mai mulți elevi s-au plâns pe baremul de notare, care, zic aceștia, le micșorează șansele să obțină o notă mai mare, conform punctajului.


Pub