O femeie, victima unui abuz sexual, a inițiat o campanie de combatere a violenței
Externe 8 iulie 2019, 15:37 | 1180

O tânără din Africa de Sud, victima unui abuz sexual și a unei tentative de omor, a inițiat o campanie globală de combatere a oricărui gen de violență. Ea și-a propus să ajungă în toate țările lumii, pentru a vorbi deschis despre gravitatea problemei. Republica Moldova este cea de 50-a țară din traseul său.

Povestea tinerei Claire McFarlane a început în Australia, unde s-a mutat cu familia. A mers inițial la o facultate de medicină. Avea 19 ani, când un prieten i-a propus să meargă cu el în Franța. Nu s-a gândit mult și a acceptat provocarea...

În scurt timp, a decis să meargă la altă facultate, pentru a învăța ce o preocupa mai mult - artele plastice. Repede și-a găsit de lucru într-un bar de noapte. Viața ei s-a schimbat într-o zi de iulie 1999, în timp ce aștepta un taxi...

După acest caz, a plecat acasă, în Australia, unde a încercat să-și refacă viața. Claire nu a ascuns vreodată prin ce a trecut la Paris. Individul care a violat-o a fost reținut peste 10 ani, cazul fiind examinat după alți șase ani. Într-un final, Claire a găsit puteri și a lansat o campanie globală de conștientizare și combatere a violenței sexuale. A ales o metodă pașnică: alergatul.

Claire a fondat organizația "Footsteps to inspire" și și-a propus să alerge câte 16 km, pentru a marca cei 16 ani cât a durat istoria ei de victimă a abuzului sexual. Sunt vizate 230 de țări ale lumii, pentru a sensibiliza opinia publică asupra violenței sexuale. Pe harta ei, Republica Moldova a figurat cu numărul 50.

Claire McFarlane vrea să încheie traseul în 2024, ca apoi să scrie o carte despre toate cele văzute și simțite. 

Opinia ta contează. Comentează!