Domnica Manole a fost achitată
Social 8 iulie 2019, 19:51 | 3331

Fosta judecătoare a Curții de Apel Chișinău Domnica Manole a fost achitată în dosarul privind obligarea în 2016 a Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la câteva zile după ce procurorul și-a retras integral învinuirea. ”Este o dovadă că organele de drept nu mai sunt în captivitate”, a comentat Domnica Manole.

Domnica Manole a fost salutată de către mai mulți susținători, care i-au fost alături pe întreg parcursul acestui proces.

Procurorul Eugeniu Rurac declară că nu are niciun motiv ca să atace decizia într-o instanță superioară.

Domnica Manole spune că va face posibilul ca persoanele care i-au deschis dosar la comandă să fie trase la răspundere.

Domnica Manole ar dori să revină în sistem, dar nu exclude că ar putea depune dosarul și pentru suplinirea altor funcții.

Nimeni dintre cei vizați nu ne-au răspuns la telefon pentru a a da o replică. Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie