08:28:38 20.04.2024
Stiri

Fostul șef al CNA a PĂRĂSIT definitiv instituția la care a activat în ultimii 17 ani: „Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”

Social 08.07.2019 10:19 Vizualizări2520 Autor: Ziarul National
Fostul șef al CNA a PĂRĂSIT definitiv instituția la care a activat în ultimii 17 ani: „Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”


Fostul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, pleacă definitiv din instituția la care a activat în ultimii 17 ani.

„Este adevărat că părăsesc CNA. Voi încerca să valorific potențialul meu acolo, unde va fi nevoie de el”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Bogdan Zumbreanu.

Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcție la 8 iunie de către Parlament, cu voturile deputaților „ACUM” și PSRM. Acesta a fost demis pentru că s-ar face vinovat de condamnarea R. Moldova la CtEDO în mai multe dosare de rezonanță, cel mai cunoscut fiind „Oferta-Plus” vs. R. Moldova, în care republica noastră a fost obligată să achite despăgubiri de milioane de euro.

Zumbreanu, care revenise în funcția sa anterioară, de șef al Direcției Urmărire Penală a CNA, spunea anterior că a fost revocat din funcția de director în baza unei note informative a Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care face referire la o listă a Asociației „Juriștii pentru Drepturile Omului” în care sunt trecute persoanele ce se fac vinovate de condamnarea R. Moldova la CtEDO, dar în care nu se regăsește și Zinaida Greceanîi ca fiind implicată în același caz.

„Păcat că politicienii din Comisia juridică nu au învățat să citească hotărârile instanțelor. Ei sunt cei care acum îmi știrbesc reputația profesională, în baza unei liste întocmite de pretinși juriști pentru drepturile omului. Aș vrea să le aduc aminte despre dreptul de a nu fi acuzat pe nedrept”, a comentat atunci Zumbreanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md