16:21:25 23.04.2024
Stiri

Corupția, ca „normalitate”: Mai mulți șoferi, prinși în timp ce ofereau mită inspectorilor de patrulare, pentru a scăpa de pedeapsă

Social 08.07.2019 11:38 Vizualizări6645 Autor: Ziarul National
Corupția, ca „normalitate”: Mai mulți șoferi, prinși în timp ce ofereau mită inspectorilor de patrulare, pentru a scăpa de pedeapsă


Cel puțin cinci șoferi au fost reținuți pe parcursul zilei de ieri, după ce au încercat să mituiască inspectorii de patrulare, care i-au prin încălcând regulile de circulație.

Primul caz a avut loc ieri-dimineață, la Bălți, unde inspectorii de patrulare au sancționat șoferul unui automobil de marcă „Toyota” pentru neacordare de prioritate pietonilor. Tânărul de 20 de ani, originar din satul Ciolacu-Nou, raionul Fălești, a încercat să scape de sancțiune oferindu-i ofițerului de patrulare 200 de lei. Deși a fost avertizat că este pasibil de răspundere penală pentru acest fapt, băiatul a lăsat bancnotele în sertarul automobilului.

Șase ore mai târziu, același scenariu a avut loc în sectorul Buiucani al capitalei, unde polițistul de patrulare a observat cum bărbatul de la volanul unui „Ford Transit” se deplasa cu mai mulți pasageri decât îi permite caracteristica tehnică a autovehiculului. Șoferul de 39 de ani l-a rugat pe polițist „să se rezolve cazul pe cale amiabilă”, propunându-i 150 de lei. Deși polițistul a refuzat să le ia, bărbatul a lăsat bancnotele pe bancheta din spate a echipajului de patrulare.

Iar la nicio oră de la acest caz, la intersecția străzilor A. Pușkin și Columna din Chișinău, o tânără de 29 de ani, la volanul unei mașini „Dacia” a ignorat cerințele indicatorului „sens unic de deplasare” și urma să fie sancționată. Pentru a nu primi amenda, aceasta i-a propus inspectorului de patrulare 200 de lei. Șoferița a pus banii lângă mecanismul de schimbare a vitezei din mașina Poliției.

La scurt timp, în raionul Orhei, un bărbat de 65 de ani de la volanul unui „Mercedes”, depășind limita de viteză, a încercat să corupă inspectorul de patrulare care-i întocmea procesul-verbal cu 400 de lei. Acesta a ignorat aceeași avertizare despre mită și a lăsat banii pe bancheta din față a echipajului Poliției de patrulare.

Practic în același timp, în Telenești, pentru depășirea limitei de viteză, un alt bărbat a încercat să scape de amendă și puncte de penalizare. Individul de 30 de ani i-a propus ofițerului de patrulare „să închidă ochii” la încălcarea lui, propunându-i 200 de lei. De această dată, banii au fost aruncați în buzunarul ușii din dreapta.

Acum, toți șoferii sunt cercetați pentru corupere și riscă amenzi sau chiar închisoare, iar Inspectoratul Național de Patrulare amintește conducătorilor autosă nu mai propună polițiștilor mită.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md