15:09:47 29.03.2024
Stiri

Tratau dependenții de ALCOOL și DROGURI dn R. Moldova cu pastile pentru SCHIZOFRENIE: „Doctorii” de la Orhei, originari din Donbas și Odesa

Știri 08.07.2019 13:55 Vizualizări1226 Autor: Ziarul National


Tratau dependenții de ALCOOL și DROGURI dn R. Moldova cu pastile pentru SCHIZOFRENIE: „Doctorii” de la Orhei, originari din Donbas și Odesa

Cel puțin șapte persoane din R. Moldova au oferit sume importante de bani pentru a fi tratate de dependența de alcool și droguri.

Acestea au fost duse într-o casă din Orhei, unde erau „tratate” cu diverse medicamente fabricate în Ucraina, destinate tratamentului persoanelor bolnave de schizofrenie, fără careva prescripții medicale, provocându-le somnolență pentru o perioadă îndelungată, iar ulterior, dereglări de sănătate.

Polițiștii din R. Moldova anunță că a deconspirat, la finele săptămânii trecute, activitatea ilegală a unui grup criminal din Ucraina, care activita pe teritoriul Republicii Moldova.

Grupul criminal era format din cinci persoane cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, originare din Ucraina, regiunea Donbas și Odesa. Aceștia, prin abuz de încredere și înșelăciune, se prezentau în calitate de specialiști în medicină, abilitați în domeniul tratării persoanelor dependente de droguri și alcool.

Pe durata „tratamentului” de 28 de zile, victimile erau plasate într-o casă din raionul Orhei, fiind private de libertate, unde trebuiau să ia pastile destinate tratamentului persoanelor bolnave de schizofrenie.



Un „curs de tratament” costa până la 15 mii de lei, iar ulterior acesta era prelungit pe un termen nedeterminat, rudele bolnavilor fiind nevoite să mai achite și alte sume.

Cele șapte victimele au fost supuse expertizei medicale, pentru stabilirea gravidității prejudiciului adus stării de sănătate.

Oamenii legii informează că membrii acestei grupări au fost anterior judecați pentru mai multe infracțiuni pe teritoriul Ucrainei, printre care comercializarea ilegală a drogurilor, răpiri de persoane, tâlhării, jafuri, furturi.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru privaţiune ilegală de libertate și escrocherie, ucrainenii riscă închisoare de la 3 până la 7 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md