16:24:09 29.03.2024
Stiri

Moldoveni, bulgari și ucraineni, gaură de 20 de MILIOANE de euro lunar în bugetul Bulgariei: Lucrau pe ascuns

Social 08.07.2019 14:37 Vizualizări3238 Autor: Ziarul National
Moldoveni, bulgari și ucraineni, gaură de 20 de MILIOANE de euro lunar în bugetul Bulgariei: Lucrau pe ascuns


O grupare criminală, compusă din cetățeni ai R. Moldova, Ucrainei, Poloniei și Bulgariei, a pus la cale o schemă de fabricare clandestină a țigărilor pe teritoriul unor state UE.

După ce au lichidat o fabrică ilegală de producere a țigaretelor, descoperită în luna noiembrie 2018 în localitatea Gierlachowo din Polonia, oamenii legii din mai multe state, sub egida Europol, au mai găsit o entitate de același fel, de această dată pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de satul Trud, regiunea Plovdiv.

Pe 3 iulie curent, fabrica respectivă a fost luată cu asalt de către mascați, fiind reținute 12 persoane, membre ale grupării criminale, printre care un moldovean, patru bulgari și șapte ucraineni. Gruparea acționa extrem de vigilent, lucrătorii nu părăseau zona, iar accesul la atelier era limitat și controlat.

Aceasta era cea mai mare fabrică ilegală de producere a țigaretelor deconspirată până acum pe teritoriul Bulgariei, iar daunele aduse trezoreriei statului bulgar se ridicau la aproape 20 de milioane de euro pe lună.



Lunar, aici se produceau câte 6 000 de cutii de țigări contrafăcute sub mărcile „Mura“ și „Royal”.

În cursul operațiunii a fost reținută și o remorcă încărcată cu țigări în valoare de 1,5 milioane de leva, gata pentru transport, iar în fabrică au mai fost găsite țigări de peste 1 milion de leva.

Făptuitorii riscă închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Amintim că această grupare a fost monitorizată timp de peste un an. Membrii grupului racolau cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care erau transportaţi la acele fabrici clandestine unde munceau în condiţii inumane la fabricarea ţigaretelor.

La fabrica din Polonia au fost reținute, acum mai bine de jumătate de an, 14 persoane, cinci dintre care erau din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md