Cine conduce la moment Procuratura Generală

Julieta Savițchi
08/07/2019
CIJM

Procurorul adjunct Igor Popa va asigura interimatul funcției de procuror general în perioada cât Eduard Harunjen va fi internat în spital.

Oxana Țurcan, șefa aparatului Procuraturii Generale, a confirmat că Harunjen a fost spitalizat și a infirmat zvonuriile că Igor Popa și-a dat demisia. „Nu pot să vă comunic diagnoza sau alte amănunte pentru că sunt date cu caracter personal. Igor Popa asigură interimatul conform succesiunii. Este ordin semnat de procurorul general”, ne-a declarat funcționara.

Eduard Harunjen a fost spitalizat la finele săptămânii trecute în secția de cardiologie a spitalului Cancelariei de Stat. Anterior, mai mulți politicieni și reprezentanți ai societății civile i-au cerut lui Harunjen să demisioneze.

Igor Popa a fost vizat în mai multe anchete jurnalistice, inclusiv și ale Centrului de Investigații Jurnalistice, în care se arată că acesta a fabricat dosare la comandă atât în perioada comunistă, cât și în perioada cât Partidul Democrat s-a aflat la guvernare, când Popa a avut o carieră fulminantă.

Igor Popa este finul de cununie al fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale, Nicolae Chitoroagă, care a demisionat săptămâna trecută, urmare a mai multor acuzații din presă că ar fi fabricat dosare la comanda celor din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Julieta Savițchi
08/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii