/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Slusari: Unele persoane care urmează a fi chemate la audieri privind fraudă bancară ar fi fost supuse presiunilor

missing
08 iulie 2019, ora 20:21

Unele dintre persoanele care urmează a fi chemate la audieri în cadrul Comisiei parlamentare de investigare a devalizării sistemului bancar din Republica Moldova ar fi presate. Despre aceasta a scris astăzi pe rețelele de socializare președintele Comisiei, Alexandru Slusari. Acesta a mai precizat că de azi înainte numele următoarelor persoane invitate la audieri nu se vor face publice, ci vor fi anunțate după discuțiile cu ele.

„Simt că sunt cercuri obscure, extrem de deranjate de activitatea Comisiei de anchetă privind investigarea devalizării sistemului bancar.

Am fost atacat azi cu învinuirii ieftine că eu am hașurat firmele lui Platon din raportul Kroll 2. Am primit informația că unele persoane, care urmează a fi chemate la audieri, sunt presate.

Bandiților, în zădar vă cheltuiți energia! Nu odată am spus că cu hașurarea raportului s-a ocupat Banca Națională la solicitarea agenției Kroll. Urmele lui Platon se văd, fără hașurarea, în procesul devalizării sistemului bancar, nevorbind de Laundramat. Nu există nici o șansă să fie el protejat de Comisia pe care eu o conduc. Dar nu veți reuși cu așa manevre primitive să sustrageți atenția societății de la Șor și Plahotniuc

Totodată, de azi încolo nu vom face public numele următoarelor persoane, invitate la audieri, ci îi vom anunța după discuția cu ele”, a scris pe pagina sa de Facebook Alexandru Slusari.

Anterior Alexandru Slusari a declarat la Politica Nataliei Morari de la TV8 că fostul guvernator al Băncii Naționale (BNM) Dorin Draguțanu, ex-ministru al Economiei Andrian Candu și ex-premierul Iurie Leancă vor fi chemați la audieri în cadrul ședinței Comisie parlamentare de investigare a devalizării sistemului bancar din Republica Moldova.

De asemenea, Alexandru Slusari a spus că fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) Viorel Chetraru a oferit mai multe informații relevante membrilor Comisiei de anchetă privind frauda bancară, dar acesta le-a spus deputaților că nu știe cine sunt beneficiarii finali ai fraudei.

Totodată, președintele comisiei de anchetă a spus că Iurie Leancă, fost prim-ministru, este printre persoanele care urmează a fi audiate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram