/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Pentru a doua oară, unul din judecătorii care examinează dosarul lui Lucinschi a emis o opinie separată

missing
08 iulie 2019, ora 21:30

În dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi s-a luat o pauză până la toamnă. Până atunci, procurorul urmează să examineze câteva cereri pe care le-au prezentat avocații. Este vorba de anexarea la dosar a corespondenței secrete dintre lichidatorul Băncii Sociale și cel al Băncii de Economii și audierea celor doi în calitate de martori. La ședința de astăzi, completul de judecători a respins, pentru a treia oară, efectuarea unei expertize financiare independente. Un magistrat însă a avut o opinie diferită.

CORINA STRATAN, AVOCATĂ: Domnul Judecător, Sergiu Furdui, ca și data trecută a avut o opinie separată pe cazul dat. Susțin poziția domnului judecător. Îmi pare rău că ceilalți doi judecători nu ne-au dat dreptate în acest caz”.

DJULIETA DEVDER, PROCURORĂ: „Deja pentru a 2-a oară este o opinie separată .. – Eu sunt antrenată în altă ședință de judecată, chiar vă spun sincer, nu vă supărați”.

După o aproape o lună și jumătate de amânări, avocații și procurorii din dosarul Lucinschii s-au întâlnit din nou față-n față. În încercarea de a demonstra că învinuirea adusă lui Chiril Lucinschi este nefondată, apărarea a cerut examinarea unor probe noi.

GHEORGHE ULIANOVSCHI, AVOCAT: „Procurorii sunt împotriva cererilor noastre de a strânge noi probe de a prezenta noi probe din motiv că învinuirea este falsificată. Ea este născocită din pod”.

DJULIETA DEVDER, PROCURORĂ: „Nu putem să venim cu astfel de acuzații este prematur, prematur Vom cerceta probele. Instanța de judecată le va evalua”.

Fostul deputat speră că va reuși să convingă judecătorii că nu este vinovat de cele ce i se incriminează.

CHIRIL LUCINSCHI, EX-DEPUTAT: „Eu sper că judecătorii deja o să-și deschidă dosarul, o să preia, o să citească și o să-și facă concluzii de rigoare, acolo absolut clar că învinuirea este o ficție”.

Avocații au mai cerut să fie anexată la dosar corespondența secretă dintre lichidatorul Băncii Sociale și cel al Băncii de Economii, precum și audierea acestora în calitate de martori. Cererile însă for fi examinate la următoarea ședință fixată pentru luna septembrie. Chiril Lucinschi este cercetat pentru spălare de bani și fals în declarația de avere. Fostul deputat a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și jumătate de închisoare. Acesta se declară nevinovat și spune că dosarul este fabricat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram