‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSute de locuitori din satul Drepcăuți nu-și pot prelucra terenurile agricole

Sute de locuitori din satul Drepcăuți nu-și pot prelucra terenurile agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Trei sute de locuitori ai satului Drepcăuți, raionul Briceni, nu-și mai pot prelucra terenurile agricole din anul 2015, după ce acestea au fost „acaparate” de un agent economic local, protejat de structurile de forță din nordul țării și un deputat, scrie ziarulnational.md.

Reprezentanții acestora au susținut astăzi, 8 iulie, o conferință de presă în Parlament, în cadrul căreia au anunțat că s-au judecat cu acel agent economic și au câștigat în toate instanțele de judecată. Cu toate acestea, țăranii nu-și pot prelucra nici astăzi pământurile, iar grâul este strâns în aceste zile tot de către acest agent economic, aflat în insolvență.

În total, este vorba de 600 de hectare de terenuri agricole.

„Nu ne putem folosi de terenurile noastre. Un grup clandestin acționează ca în anii 90 ai secolului trecut”, a declarat Ana Gheciu din Drepcăuți.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat că va expedia chiar astăzi trei demersuri la Procuratura Generală, la Ministerul Afacerilor Interne și la Ministerul Justiției pentru a pune capăt dezmățului de la Drepcăuți și a ajuta țăranii din acest sat.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›