(video) Premieră la Goodwood: Noua serie de curse cu SUV-uri electrice – Extreme E

La Festivalul de Viteză de la Goodwood a fost anunțată lansarea unei noi serii de curse cu maşini electrice – Extreme E! Organizatorul noului campionat de off-road va fi actualul şef al Formula E Holdings (companie care deţine campionatul cu monoposturi electrice) Alejandro Agag, iar de construcția mașinilor competiţionale se va ocupa Spark Racing Technology.

Împreună cu acest anunţ a fost prezentată şi maşina de bază pentru echipele care vor dori să participe – numită Odyssey21.

Foto: autoblog.md

Noua serie de curse va avea loc sub egida ABB FIA Formula E. Organizatorii intenționează să atragă în campionat pe cei mai mari producători auto, iar competiţiile vor fi organizate în locaţiile de pe glob care sunt cele mai greu afectate de schimbările climatice.

Toţi participanți vor concura cu maşini similare, dar vor avea dreptul de a le schimba forma panourilor caroseriei şi a alege echipamentele care se pot ataşa de aceasta. Echipele care vor fi delegate de o uzină producătoare vor avea un avantaj – vor putea face manipulări şi la unitatea de propulsie. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub