(video) Premieră la Goodwood: Noua serie de curse cu SUV-uri electrice – Extreme E

La Festivalul de Viteză de la Goodwood a fost anunțată lansarea unei noi serii de curse cu maşini electrice – Extreme E! Organizatorul noului campionat de off-road va fi actualul şef al Formula E Holdings (companie care deţine campionatul cu monoposturi electrice) Alejandro Agag, iar de construcția mașinilor competiţionale se va ocupa Spark Racing Technology.

Împreună cu acest anunţ a fost prezentată şi maşina de bază pentru echipele care vor dori să participe – numită Odyssey21.

Noua serie de curse va avea loc sub egida ABB FIA Formula E. Organizatorii intenționează să atragă în campionat pe cei mai mari producători auto, iar competiţiile vor fi organizate în locaţiile de pe glob care sunt cele mai greu afectate de schimbările climatice. Toţi participanți vor concura cu maşini similare, dar vor avea dreptul de a le schimba forma panourilor caroseriei şi a alege echipamentele care se pot ataşa de aceasta. Echipele care vor fi delegate de o uzină producătoare vor avea un avantaj – vor putea face manipulări şi la unitatea de propulsie.

Revenind la SUV-ul de curse Odyssey21, aflăm că acesta este făcut pe baza unui un cadru tubular din aliaj de oțel ranforsat cu niobiu (metal care oferă o rezistență ridicată la coroziune a structurilor sudate), cu zone deformabile și cadru de siguranță. Bateria de o capacitate necunoscută deocamdată a fost făcută în colaborare cu Williams Advanced Engineering.

De propulsie răspund două motoare electrice care produc circa 550 CP şi 920 Nm de cuplu şi care mai formează şi un sistem de tracţiune integrală. Poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.5 secunde, în timp ce cu ale sale 1.650 de kg poate atinge maxim 200 de km/h. Potrivit directorului tehnic al Spark Racing Théophile Gouzin, SUV-ul s-a dovedit a fi mai puternic și mai dinamic decât mașini din WRC şi raliuri.

Primul sezon Extreme E va începe în ianuarie 2021. Cursele vor avea loc în Arctica, Himalaya, Deșertul Sahara, pădurile Amazonului și pe o insulă din Oceanul Indian. SUV-ul Odyssey21 va fi testat în luna septembrie a acestui an și toate cele doar 12 exemplare care vor participa în campionat vor fi predate echipelor în martie 2020.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/