image
Sursa foto: EPA

Cutremur de 7,1 în California, la două zile după un alt seism puternic

Un seism cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter s-a produs aseară în sudul Californiei, la ora locală 21.19 (03.19 GMT), a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 0,9 km, în apropierea oraşului Ridgecrest, la nord-est de Los Angeles. A fost resimţit până la Las Vegas, dar şi în nordul Mexicului.

Acesta ar putea fi cel mai puternic seism înregistrat în sudul Californiei, în ultimii 20 de ani, dacă magnitudinea preliminară se confirmă.

Până în acest moment, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale. Aceeaşi zonă a fost zguduită joi de un seism de 6,4 grade, cel mai puternic care lovise această regiune, după anul 1999. Potrivit USGS, seismul de joi a fost un precursor al celui de noaptea trecută, care, conform datelor citate de CNN, a fost de 11 ori mai puternic decât precedentul.

Seismologul Lucy Jones, de la California Institute of Technology (Caltech), declarase joi că exista „o probabilitate de una la 20 ca în acest loc să aibă loc un seism şi mai puternic în zilele următoare”.

„Nu am asistat deocamdată la cutremurul cel mai puternic din această succesiune”, spunea el atunci.

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: