image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputatul Sergiu Litvinenco îndeamnă actualii secretari ai ministerelor să demisioneze

Deputatul fracţiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, îndeamnă actualii secretari de stat şi pe cei generali din cadrul ministerelor, șefii și șefii adjuncți ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat să demisioneze.

„Parlamentul a votat în lectură finală legea care prevede transformarea acestor funcții publice în funcţii de demnitate publică, iar demisia actualilor este necesară pentru a debloca activitatea ministerelor”, a scris deputatul pe Facebook.

Sergiu Litvinenco susţine că în următoarele 30 de zile s-ar putea să existe situații în care în funcțiile de secretari de stat să fie atât persoane nou-numite, cât și vechii funcționari ai PDM, care vor sta la serviciu fără să facă ceva și vor primi salariul. Astfel, se vor înregistra cheltuieli nejustificate. Deputatul a mai scris că prin legea adoptată la 5 iulie a fost instituită o nouă funcție publică, cea de secretar general al ministerului. Legea urmează în scurt timp să fie semnată de președintele Parlamentului și transmisă spre promulgare șefului statului.

Sergiu Litvinenco menționează că intrarea în vigoare presupune noi regulamente de activitate ale Cancelariei de Stat, ministerelor prin amendarea structurii, organigramei și, la necesitate, a efectivului-limită. Deputatul se așteaptă ca la sfârșitul săptămânii viitoare sau cel târziu peste o săptămână, Guvernul va putea numi în funcții secretarul general al Guvernului, secretarii de stat din ministere, șefii și șefii adjuncți ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Totodată, va putea fi lansat concursul pentru funcțiile publice de secretari generali ai ministerelor.

Peste 30 de zile vor fi eliberați din funcții actualii secretari de stat, secretari generali de stat, șefi și șefi adjuncți ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Sergiu Litvinenco nu exclude că unii dintre ei, „care sunt profesioniști, integri și care nu au desfășurat contrar legii activități militante în favoarea PD în campanie”, vor fi confirmați în noile posturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: