image
Sursa foto: foto simbol

Reality-show finalizat cu urmărirea penală; Ce riscă participanții la o emisiune TV coreeană

Echipa unei emisiuni de reality show din Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu o pedeapsă de până la patru ani de închisoare în Thailanda după ce a vânat în apele acesteia scoici-gigant protejate pentru show, informează DPA, citată de Agerpres.

O plângere a fost depusă, iar în prezent o instanţă urmează să decidă dacă va da curs acuzaţiilor de vânătoare ilegală şi deţinere de animale protejate, a indicat Sompoch Maneerat, purtător de cuvânt al Departamentului pentru parcuri naţionale, viaţă sălbatică şi conservarea florei din Thailanda, pentru dpa, scrie libertatea.ro.

„Aceste scoici sunt animale protejate şi trebuie luate măsuri pentru ca oamenii să ştie că pur şi simplu nu pot face acest lucru”, a precizat Sompoch. Emisiunea de pe Seoul Broadcasting System (SBS) „Legile junglei” a fost criticată în Thailanda pentru episodul său din 29 iunie, care arăta cum actriţa Lee Yeol Eum vânează şi capturează 3 scoici gigant pentru a fi gătite. Ea a putut fi văzută înotând în mare alături de o echipă de filmare în largul provinciei Trang, din sudul Thailandei, după care membrii echipei de filmare au mâncat captura.

Originare din Pacificul de Sud şi Oceanul Indian, scoicile-gigant sunt considerate o specie pe cale de dispariţie în Thailanda. Cu o durată de 55 de minute, emisiunea este disponibilă online şi este urmărită de numeroşi thailandezi.

Potrivit Soompi, un site în limba engleză, specializat în cultura pop coreeană, emisiunea a scos toate materialele video cu specii pe cale de dispariţie de pe site-ul său şi şi-a cerut scuze oficial vineri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: